Bezoek de Facebook pagina    

Autoruit Blindering

Autoruit blindering wordt door ons verzorgd door middel van een hoogwaardige kwaliteitfolie. U heeft de keuze uit verschillende tinten varierend van lichte tot zeer donkere tinten.

Wat mag er volgens de wet.

De wettelijke norm, op Europees niveau vastgesteld, is nog steeds dat de lichtdoorlating van de voorste draairamen 70%. dient te bedragen, de Autofabrikanten en autoglasproducenten houden hier dus rekening mee. Auto's moeten voldoen aan de wettelijke Europese norm zoals hier boven staat omschreven. Het RDW controleert of de voertuigen hier aan voldoen.
De KLPD heeft slechts een richtlijn uitgezet voor auto's die reeds op de openbare weg zijn toegelaten en voorzien zijn van raamfolie op de voorste draairamen en voorruit. Om niet alsnog bezwaarschriften tegen bekeuringen te krijgen dat de meting en de correctheid daarvan in twijfel wordt getrokken, is door het OM een ruime marge ingesteld; de minimale licht-doorlaatbaarheid van de voorste draairamen dient minimaal 50% te zijn (van het getinte (of blanke) raam mét raamfolie samen). Om te kunnen bepalen wat de lichtdoorlating is van een rondrijdende auto met getinte zijramen, is de KLPD overgegaan tot aanschaf van de inmiddels bekende "Tintman".

De ruiten achter de B-styl, (achterportieren en achterruit) mogen zonder limiet geblindeerd worden mits de auto voorzien is van een rechter buitenspiegel.

Wanneer u ramen al heeft laten blinderen, kunnen wij de lichtdoorlaatbaarheid van de ramen voor uw meten.

De voordelen van autoruitfolie :

Anti-Inkijk

Met de autoglasfolie is uw privacy gewaarborgd en zijn uw kostbaarheden, gereedschappen en/of apparatuur aan nieuwschierige blikken onttrokken

UV-bescherming

Het is een wijdverbreid misverstand dat autoruiten ook de inzittenden beschermen tegen zonnestraling. Standaard veiligheidsglas beschermt de inzittende enkel en alleen tegen UVB-straling. De agressievere UVA-straling dringt ongehinderd door in de auto, vanwege de langere golflengte van dit type straling. Vooral de inzittende achter in de auto, meestal kinderen, lopen extra veel risico. Zij worden zowel door de zijruiten als de achterruit blootgesteld aan de UVA-straling autoglasfolie houdt to 99% van de UV-straling tegen.

Zon /warmtewering

Door de grote ruitoppervlakken kan de temperatuur in de auto flink oplopen. Passagiers (en eventueel uw huisdieren) zullen vooral op warme zomerdagen bijzonder gesteld zijn op een koele omgeving. De ruitfolie zorgt voor maximale warmte reductie tegen zonlicht en absoltuut comfort voor de bestuurder en passagiers. Nu heeft u optimaal rendement van uw airconditioning!

Veiligheid

Onze raam / ruit folies beschermen u tegen verwonding en materiële schade door rondvliegende glassplinters bij een ongeval, inbraak of een overval.Hiermee heeft u een vangnetsysteem tijdens vele onvoorziene omstandigheden.

Styling

Op eenvoudige wijze een opvallende auto! Door styling van uw autoruiten is uw auto beter te onderscheiden van andere auto´s van hetzelfde type. Het design van de auto krijgt een bijzondere uitstraling.